Rekrutacja 2025/2026
Rekrutacja na rok szkolny 2025/2026
Szkoła prowadzi nabór dla:
Uczniów kończących ósmą klasę szkoły podstawowej do:
- Technikum kształcącego w zawodzie:Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Branżowa Szkoła I Stopnia
Rekrutacja do klas szkół młodzieżowych prowadzona jest poprzez elektroniczny system naboru z wykorzystaniem Internetu.
Rekrutacja elektroniczna do szkół ponadpodstawowych jest prowadzona pod adresem
Kompleksowy system rekrutacji
Na stronie tej dostępny jest system elektronicznego naboru, w którym należy założyć swoje konto, wybrać sześć szkół i złożyć podanie do szkoły pierwszego wyboru.
Kandydatów prosimy o postępowanie zgodnie z informacjami zawartymi w elektronicznym systemie rekrutacji, przede wszystkim o przestrzeganie podanych tam terminów.
Terminy postępowania rekrutacyjnego
Do pobrania:
Terminy postępowania rekrutacyjnego oraz postępowania uzupełniającego,a także terminy składania dokumentów:
- do klas I publicznych: czteroletnich liceów ogólnokształcących, pięcioletnich techników,
trzyletnich branżowych szkół I stopnia oraz
- do klas wstępnych w publicznych: czteroletnich liceach ogólnokształcących dwujęzycznych,
czteroletnich liceach ogólnokształcących z oddziałami dwujęzycznymi, pięcioletnich technikach dwujęzycznych, pięcioletnich technikach z oddziałami dwujęzycznymi.
Prezentacja szkoły
- Bezpieczeństwo - monitorowany teren i bliska współpraca nauczycieli z uczniami oraz rodzicami.
- Indywidualne podejście - u nas nikt nie jest anonimowy! Każdy uczeń może liczyć na wsparcie
- Rozwój i pasja zamiast zagrożeń - konkursy kulinarne, zajęcia praktyczne w profesjonalnie wyposażonej pracowni oraz praktyki w renomowanych restaracjach
- Międzynarodowe doświadczenie - uczniowie mają szansę na wyjazdy zagraniczne, poznanie nowych kuchni i kultur.
- Nowe znajomości i przygody - Erasmus + to nie tylko nauka, ale także świetna przygoda!
- Ścieżki kariery - możliwość pracy w restauracjach, hotelach, założenia własnej działalności czy kontynuacji na studiach
- Technik żywienia i usług gastronomicznych
- Okres nauki: 5 lat
- Nauka kończy się egzaminem zawodowym oraz egzaminem maturalnym.
- Uzyskane kwalifikacje:
- HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
- HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
- Przedmioty rozszerzone: biologia, matematyka
- Języki obce: j. angielski, j. angielski zawodowy, j. niemiecki
- Branżowa Szkoła I Stopnia
- Okres nauki: 3 lata
- Klasa wielozawodowa - praktyki u pracodawców
- Języki obce: j. angielski, j. angielski zawodowy
 
Szczegółowych informacji udziela sekretariat w godz. 8:00 - 15:00


Kameralna Szkoła - większe bezpieczeństwo i lepsza atmosfera!
W naszej szkole każdy uczeń jest ważny!
Zapewniamy: