Rekrutacja na rok szkolny 2025/2026

Szkoła prowadzi nabór dla:

Uczniów kończących ósmą klasę szkoły podstawowej do:

  • Technikum kształcącego w zawodzie:Technik żywienia i usług gastronomicznych
  • Branżowa Szkoła I Stopnia

Rekrutacja do klas szkół młodzieżowych prowadzona jest poprzez elektroniczny system naboru z wykorzystaniem Internetu.

Rekrutacja elektroniczna do szkół ponadpodstawowych jest prowadzona pod adresem
Kompleksowy system rekrutacji

Na stronie tej dostępny jest system elektronicznego naboru, w którym należy założyć swoje konto, wybrać sześć szkół i złożyć podanie do szkoły pierwszego wyboru.

Kandydatów prosimy o postępowanie zgodnie z informacjami zawartymi w elektronicznym systemie rekrutacji, przede wszystkim o przestrzeganie podanych tam terminów.

Terminy postępowania rekrutacyjnego

Do pobrania:

Terminy postępowania rekrutacyjnego oraz postępowania uzupełniającego,
a także terminy składania dokumentów:
- do klas I publicznych: czteroletnich liceów ogólnokształcących, pięcioletnich techników,
trzyletnich branżowych szkół I stopnia oraz
- do klas wstępnych w publicznych: czteroletnich liceach ogólnokształcących dwujęzycznych,
czteroletnich liceach ogólnokształcących z oddziałami dwujęzycznymi, pięcioletnich technikach dwujęzycznych, pięcioletnich technikach z oddziałami dwujęzycznymi.
Prezentacja szkoły

    Ulotka Ulotka
    Kameralna Szkoła - większe bezpieczeństwo i lepsza atmosfera!
    W naszej szkole każdy uczeń jest ważny!
    Zapewniamy:
    • Bezpieczeństwo - monitorowany teren i bliska współpraca nauczycieli z uczniami oraz rodzicami.
    • Indywidualne podejście - u nas nikt nie jest anonimowy! Każdy uczeń może liczyć na wsparcie
    • Rozwój i pasja zamiast zagrożeń - konkursy kulinarne, zajęcia praktyczne w profesjonalnie wyposażonej pracowni oraz praktyki w renomowanych restaracjach
    • Międzynarodowe doświadczenie - uczniowie mają szansę na wyjazdy zagraniczne, poznanie nowych kuchni i kultur.
    • Nowe znajomości i przygody - Erasmus + to nie tylko nauka, ale także świetna przygoda!
    • Ścieżki kariery - możliwość pracy w restauracjach, hotelach, założenia własnej działalności czy kontynuacji na studiach
  • Technik żywienia i usług gastronomicznych
    • Okres nauki: 5 lat
    • Nauka kończy się egzaminem zawodowym oraz egzaminem maturalnym.
    • Uzyskane kwalifikacje:
      • HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań
      • HGT.12. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
    • Przedmioty rozszerzone: biologia, matematyka
    • Języki obce: j. angielski, j. angielski zawodowy, j. niemiecki

  • Branżowa Szkoła I Stopnia
    • Okres nauki: 3 lata
    • Klasa wielozawodowa - praktyki u pracodawców
    • Języki obce: j. angielski, j. angielski zawodowy
    W branżowej szkole I stopnia dwa przedmioty - geografia i biologia, realizowane są w klasach I -III w wymiarze jednej godziny tygodniowo w każdej klasie

     

    Szczegółowych informacji udziela sekretariat w godz. 8:00 - 15:00